КЛІЄНТОРІЄНТОВАНІСТЬ, ПРОЗОРІСТЬ ТА СТАЛИЙ РОЗВИТОК – ОСНОВНІ ТЕНДЕНЦІЇ ЮРИДИЧНОГО РИНКУ ЧИ ВИКЛИКИ ДЛЯ ЮРИДИЧНОГО БІЗНЕСУ

Вдев’яте юридична спільнота зібралась на IX Міжнародному форумі просування юридичних послуг (PLS-2021) для підведення підсумків 2021 року та обрисування перспектив і нових викликів 2022 року. Долучились до Форуму PLS-2021 і партнери АО EVRIKA – Керуючий партнер – Андрій Шабельніков та партнер об’єднання – Ольга Брус.
Поділитись здобутками та досвідом, а також порадами колегами, які розвивають юридичний ринок та розпочинають власну діяльність запрошено було партнерів та керівників найбільших та найвідоміших юридичних фірм.
Як спікери форуму, так і учасники, в перервах між блоками форуму, обговорювали важливість довіри клієнта, обраному ним, консультанту – юристу, яка в першу чергу передбачає чесність в цих взаємовідносинах, що включає як чесність клієнта, так і чесність консультанта. Довіра та чесність є основними чинниками, які виключають в майбутньому розчарування клієнта від завищених сподівань та досягнення клієнтом очікуваного результату.
Своїм досвідом та очікуваннями від співпраці із представниками юридичної професії поділились і представники великого та середнього бізнесу, керівники юридичних відділів та in-house юристи. Основними очікуваннями співпраці названо – конфіденційність, компетентність, відповідальність та пріоритетність інтересів клієнта.
Актуальним та таким, що відповідає запиту суспільства в теперішній час є інклюзивність юридичного бізнесу, що передбачає збільшення ступеню участі юристів та їх об’єднань у соціумі та вирішенні соціально значимих питань.
Не менш актуальним стає роль юридичних фірм в досягненні цілей сталого розвитку та приєднання до Глобального договору ООН – найбільшої у світі асоціації корпоративно відповідального бізнесу, що закликає компанії вибудовувати свою діяльність та стратегію з урахуванням Цілей сталого розвитку та на основі десяти універсальних принципів у галузі прав людини, праці, навколишнього середовища та боротьби з корупцією.
Перший день форуму завершився церемонією нагородження переможців дослідження PLS Top Teams.
В програмі другого дня форуму, паралельно із тренінгами по розвитку юридичного бізнесу та інструментах для цього, проводились обговорення продуктивності та ефективності і мотивації команди.
Як зауважили партнери АО EVRIKA, очікування на ринку надання юридичних послуг незмінно пов’язані із високим рівнем компетентності консультантів та вмінні досягати очікуваного результату, що є неможливим без довіри в такій співпраці. Пріоритети на 2022 рік визначено і вони неодмінно пов’язані із розвитком та примноженням довіри клієнтів!

Leave a Comment